from BAM1,198.00
Inquiry

Bodrum i Istanbul – 01.09.-08.09.2022.

Not Rated
Duration

Tour Type

Daily Tour

Group Size

Unlimited

Languages

___

Overview

Bodrum i Istanbul – 01.09.-08.09.2022. god

1198KM po osobi

 • Polazak: 01.09.-08.09.2022.

 • 01.-05.09.2022. – Bodrum – ALL INCLUSIVE

 • 05.-08.09.2022. – Instanbul – Noćenje sa doručkom

Bodrum

Turski grad se nalazi na poluostrvu Bodrum na jugozapadnoj obali Turske, na obali gdje se vode Egeja miješaju sa Sredozemnim morem. Udaljen je tek sat leta od Istanbula, a na pola puta između Marmarisa i Kušadasija.

Nasuprot Bodruma nalazi se prelijepi grčki grad Kos, što vam daje mogućnost da tokom svog odmora posjetite i tursku i grčku obalu.

U antičkoj Grčkoj je bio poznat kao Halikarnas (antgrč. Αλικαρνασσός), a u srednjem vijeku kao Petronium koji je 1522. godine osvojio Sulejman Veličanstveni. Antički Grci su kolonizovali njegovu luku u 11. vijeku pne. a kasnije je grad cvetao pod persijskom vlašću.

Ovdje je rođen grčki istoričar Herodot (484–420. pne.), otac istorije.

Smješten na čarobnom mestu gde se mešaju Egejsko i Sredozemno more, Bodrum je dom čak 67 plaža sa plavom zastavicom. Plava zastava je „pečat“ odobrenja dodijeljenog samo najčistijim vodama, što Bodrum predstavlja jednu od najvećih turskih destinacija za ljetovanje.

Fener beach

Zahvaljujući vetru koji struji između plaže Fener i ostrva Kos, koji se nalazi nasuprot Bodruma, ovo je daleko najbolje mjesto za sportove na vodi. Početnici bi trebalo da se drže jutra kad je manje vedro, dok se popodne uslovi kreću od malih talasa do velikih, idealnih za skokove.

Plaža Gumusluk

Gumusluk je uska, lijepa dionica plaže nasuprot ostrva Rabit. Kada je plima niska, možete prošetati duž potopljenih drevnih gradskih zidina Mindos-a. Na plaži vas čeka i porodični restoran s morskom hranom koju vlasnici vade iz mora. Ova plaža je idealna za kasni zalazak sunca uz vino i lignje na žaru.

Plaža Gumbet

U zalivu Gumbet, koji takođe pripada Bodrumu a nalazi se tri kilometara od grada čeka vas oaza mekog pijeska. Ova plaža je idealna za porodice jer je mahom okružena hotelima i restoranima. Takođe je vrlo šumovita, te nudi hlad. Mališani će se rado prskati u plićaku, dok tinejdžere očekuje nekoliko sportova na vodi.

Plaža Camel

Za mnoge lokalce i turiste koji se vraćaju i po nekoliko puta uu Bodrum, ovo je najlepša plaža. Do nje ćete doći sa dolmušem iz centra Bodruma. Ova plaža se takođe posećuje u sklopu izleta koji uključuju krstarenje obalom i kupanje na otvorenom moru.

 

Istanbul

Istanbul je jedini grad na dva kontinenta. I to je dovoljan razlog da ga posjetite. A tih razloga ima još.

Osnovan oko 1000. godine prije Hrista, iz Vizantijskog carstva niknuo je veličanstven grad Konstantinopol, a poslije otomanskog osvajanja grada, zadržao je svoje važno mjesto u srcu imperija.

Bio je glavni grad Turske sve do 1923. godine, kada je osnovana Republika Turska i kada je centar pšolitičke moći postala Anakara. Sedam godina kasnije preimenovan je u Istanbul. Grad s 15 milijuna stanovnika pun je fascinantnih ostataka iz svoje duge i bogate povijesti, s lokalitetima koji zadivljuju i one zahtjevne.

Istanbul je velik grad, no unatoč tome možete ga uglavnom prohodati. Od Taksima do Aje Sofije ili palače Topkapi treba vam sat hoda, no obzirom da ćete se vjerojatno zaustavljati putem, rezervirajte više vremena.

View More

Highlights

 • Polazak: 01.09.-08.09.2022.
 • 01.-05.09.2022. - Bodrum - ALL INCLUSIVE
 • 05.-08.09.2022. - Instanbul - Noćenje sa doručkom
 • 1198KM po osobi

Itinerary

Included/Excluded

 • Avio karta na relaciji Sarajevo-Bodrum-Istanbul-Sarajevo (direktni letovi)
 • Smještaj u hotelu 4* u Bodrumu na bazi ALL INCLUSIVE usluge
 • Smještaj u hotelu 4* u Istanbulu na bazi noćenja sa doručkom
 • Transferi na relaciji aerodrom-hotel-aerodrom

Tour's Location

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from BAM1,198.00

Inquiry

You might also like