from BAM699.00
Book Now

Putovanje u Dubai 11.-16.05.2022.

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati
Not Rated

Duration

6 dana / 5 noćenja

Tour Type

Specific Tour

Group Size

25 people

Languages

Bosnian, English

Overview

Niko ne bi ni pomislio da je ovaj grad 50-ih godina prošlog vijeka bio malo ribarsko naselje i jako nerazvijena luka na obodu pustinje u Ujedinjenim Arapskim Emiratima. Umjesto današnjih luksuznih automobila i jahti tada su se gradom mogle vidjeti kamile i ribarski čamci.

Prekretnica u razvoju ovog grada je 1966. godina kada je vladar Dubaija, šeik Rašid bin Said Al Maktum nakon otkrivanja nafte sav prihod od naftnih resursa počeo ulagati u razvoj grada.

Vrlo brzo počela je da napreduje infrastruktura, sa izgradnjom su počele bolnice, škole, glavne institucije. Od nastanka grada pa do dana današnjeg skoro sve građevine u Dubaiju predstavljaju apstrakciju nečega, a uglavnom je inspiracija za izgradnju nekih objekata bila pronalažena u prirodi.

Podatak koji je retko kome poznat jeste da je najviša zgrada na svetu – Burdž Kalifa izgrađena kao apstrakcija pustinjskog cveta Hymenocallis.

Kad god se nešto proučava dublje, počinje se od njegovog naziva. Ime Dubai potiče od skraćene reči „Daba”, što je sinonim za bebu skakavca. Ovo se može dovesti u vezi sa time što je ovaj grad Ujedinjenih Arapskih Emirata nastao relativno skoro, a dostigao je visine o kojima mnogi nikad ni ne dosanjaju. Pored toga, postoji još jedno tumačenje – potočić koji ponire u zemlju.

 

COVID-19 informacije:

https://www.flydubai.com/en/plan/covid-19/dubai-travel-requirements

– Svi putnici koji putuju u Dubai (bez obzira iz koje zemlje putuju) morat će pri dolasku u Dubai pokazati jedno od sljedećeg:
– štampana ili digitalna kopija važeće potvrde o vakcinaciji (sa QR kodom) na engleskom ili arapskom jeziku koja pokazuje da je putnik u potpunosti vakcinisan vakcinom odobrenom od strane Svjetske zdravstvene organizacije ili Ujedinjenih Arapskih Emirata (AstraZeneca (Vaxzevria), AstraZeneca (SK Bioscience), Covaxin, Covishield, Covovax, Janssen, Moderna (Spikevax), Nuvaxovid (Novavax), Pfizer-BioNTech (Comirnaty), Sinopharm, Sinovac i Sputnik V su prihvaćene vakcine); ili
– štampana ili digitalna kopija važećeg negativnog certifikata za COVID-19 PCR test (sa QR kodom) na engleskom ili arapskom iz testa (zasnovanog na molekularnom dijagnostičkom testiranju namijenjenom kvalitativnom otkrivanju nukleinske kiseline za SARS-COV-2 virusnu RNK ) uzeti od strane odobrene zdravstvene službe najkasnije 48 sati prije planiranog polaska putničkog dolaznog leta za Dubai; ili
– važeće liječničko uvjerenje (sa QR kodom) na engleskom ili arapskom jeziku izdato od strane nadležnog tijela koje pokazuje da se putnik oporavio od Corona virusa SARS Cov-19 u roku od mjesec dana od dana oporavka do dana dolaska.
Od putnika se može tražiti da se podvrgnu PCR testu po dolasku u Dubai i da se samoizoliraju dok ne dobiju negativan rezultat.

Putnici s pozitivnim testom moraju slijediti smjernice koje je izdala relevantna zdravstvena uprava u Dubaiju.

Za djecu mlađu od 12 godina ulaz slobodan (bez potvrde ili PCR testa)

View More

HIGHLIGHTS

 • Doplata za jednokrevetnu sobu 230,00 KM
 • Boravišna taksa (Tourism Dirham) 15,00 AED (cca 8,00 KM)/soba/noćenje – plaća se na licu mjesta),
 • Fakultativni izleti i napojnice (plaćaju se na licu mjesta kod našeg predstavnika u USD, minimalno 15 putnika za realizaciju fakultativnih izleta). Prijave za fakultativne izlete do 10 dana prije polaska.
 • Napomena: putnici sa pečatom države Izrael u pasošu ne mogu dobiti vizu.

Itinerary

1. Dan 11.05.2022. (Srijeda) - SARAJEVO – DUBAI
1. Dan 11.05.2022. (Srijeda) - SARAJEVO – DUBAI

Sastanak grupe na MA Sarajevo u 15:55 sati. Priprema za let broj FZ 762 (Fly Dubai), direktan let Sarajevo - Dubai. Planirano vrijeme leta iz Sarajeva je u 18:55 sati. Dozvoljeni prtljag: 7 kg ručni prtljag + 20 kg predani prtljag. Obrok i piće u avionu. Dolazak na Medjunarodni aerodrom Dubai u Dubaiju planiran je u 02:20 sati po lokalnom vremenu (12.05.2022.). Nakon pasoške i carinske kontrole, transfer do hotela. Smještaj u hotel. Noćenje.

2. Dan 12.05.2022. (Četvrtak) - DUBAI
2. Dan 12.05.2022. (Četvrtak) - DUBAI

Doručak. Nakon doručka predlažemo fakultativni izlet: cjelodnevno razgledanje grada (uz doplatu). Razgledanje obuhvata stari i novi dio grada, razgledanje obale Jumeirah (Džumeira), najpoznatijeg i najluksuznijeg područja u Dubaiju. Pauza za fotografisanje kod Džumeira džamije, najviše fotografisanog objekta u Dubaiju. Odlazak do najluksuznijeg hotela na svijetu, Burj Al Araba (Burdž el Arab). Odlazak na Palm Island, umjetno stvoreno ostrvo u obliku palme, na kojem se nalaze luksuzne privatne rezidencije i luksuzni hoteli poput hotela Atlantis The Palm. Razgledanje nastavljamo odlaskom do marine gdje ćemo se odmoriti i osvježiti a zatim preko najšire ulice Šejh Zejd i kroz novi Dubai otići do najviše građevine na svijetu, tornja Burj Khalifa (828 m, mogućnost posjete uz doplatu). Nastavak vožnje do starog dijela grada i odlaskom do tvrđave Fahidi u kojoj se nalazi u muzej Dubaija koji predstavlja pravo putovanje u historiju. Razgledanje završavamo posjetom bazaru začina. Cijena 55 USD po osobi. Povratak u hotel. Noćenje.

3. Dan 13.05.2022. (Petak) - DUBAI – ABU DHABI
3. Dan 13.05.2022. (Petak) - DUBAI – ABU DHABI

Doručak. Nakon doručka predlažemo cjelodnevni fakultativni izlet u ABU DHABI (uz doplatu). Abu Dhabi je glavni i najveći u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, a udaljen je cca 140 kilometara od Dubaija. Jedan od najbogatijih i najmodernijih gradova-država na svijetu. Izgrađen na prirodnom otoku, emirat uključuje brojne otoke i prostrane pustinje. Grad je poznat po bujnom zelenilu i planskom razvoju. Posjetit ćemo veličanstvenu džamiju šeik Zayed koja je najveća džamija u Ujedinjenim Arapskim Emiratima i šesta najveća džamija na svijetu. Ime je dobila po šeiku Zayedu bin Sultanu Al Nahyanu, utemeljitelju Ujedinjenih Arapskih Emirata, čiji se grob također nalazi tamo. Zatim ćemo se provesti kroz rezidencijalne kvartove grada, zaustaviti se u Heritage Village – kompleksu u kojem ćete na jednom mjestu vidjeti sve ono što karakterizira ovo područje, od historije do lokalnih običaja. Odlazak do lokalne tržnice i slobodno vrijeme za ručak ili kupovinu. Cijena 65 USD po osobi. Povratak u Dubai u poslijepodnevnim satima. Noćenje.

4. Dan 14.05.2022. (Subota) - DUBAI
4. Dan 14.05.2022. (Subota) - DUBAI

Doručak. Slobodno vrijeme. Poslijepodne predlažemo fakultativni izlet jeep safari sa uključenom večerom. Vaša turneja započinje nezaboravnom vožnjom terenskim vozilima kroz pustinju, nakon čega nastavljate prema kampu sa pauzom na putu kako biste doživjeli nezaboravan pustinjski zalazak sunca. U kampu vas čeka tradicionalna dobrodošlica arapskom kafom i čajem te datulama. Opuštanje u arapskim šatorima opremljenim tepisima i jastucima. Prije večere u beduinskom kampu, mogućnost jahanja deva i ukrašavanje kože kanom.. Večera uz ples trbušnih plesačica i ritmove beduinske muzike. Povratak u Dubai u večernjim satima. Cijena: 60 USD po osobi. Cijena uključuje: vožnja džipovima, večera (predjelo, glavno jelo, desert), piće (alkoholna pića se naplaćuju), fotografisanje u tradicionalnoj arapskoj odjeći, plesni program, kana (hana) tetoviranje, jahanje kamila, nargile. Povratak u hotel. Noćenje.

5. Dan 15.05.2022. (Nedjelja) - DUBAI
5. Dan 15.05.2022. (Nedjelja) - DUBAI

Doručak. Dan predvidjen za slobodne aktivnosti. U večernjim satima fakultativni izlet vožnja brodom umjetnim kanalom po zaljevu u trajanju od 2 sata, tokom plovidbe gostima će se poslužiti večera (piće nije uključeno u cijenu). Cijena: 60 USD po osobi. Povratak u hotel. Slobodno vrijeme. Noćenje.

6. Dan 16.05.2022. (Ponedjeljak) DUBAI – SARAJEVO
6. Dan 16.05.2022. (Ponedjeljak) DUBAI – SARAJEVO

Doručak. Odjava iz hotela. Bus transfer do aerodroma planiran je oko 10:00 sati. Priprema za let broj FZ 761 (Fly Dubai), direktan let Dubai - Sarajevo Planirano vrijeme leta iz Dubaija je u 13:55 sati po lokalnom vremenu. Dozvoljeni prtljag: 7 kg ručni prtljag + 20 kg predani prtljag. Obrok i piće u avionu. Dolazak na Medjunarodni aerodrom Sarajevo u Sarajevu planiran je u 17:55 sati po lokalnom vremenu. Kraj programa.

Included/Excluded

 • Avio prevoz Sarajevo – Dubai – Sarajevo (Fly Dubai)
 • obroke i piće na letovima
 • prtljag 20 kg + 7 kg ručni prtljag
 • 5 noćenja sa doručkom u hotelu Golden Tulip Media 4* (www.media-hotel.goldentulip.com) ili sličan
 • transfer aerodrom – hotel – aerodrom
 • pratilac grupe na našem jeziku koji će grupu dočekati na aerodromu u Dubaiju
 • troškove rezervacije i organizacije putovanja
 • Aerodromske taxe 300,00 KM po osobi
 • obavezno medjunarodno grupno putno zdravstveno osiguranje 15 KM (za osobe od 65 do 75 godina iznosi 30,00 KM)
 • Viza za Dubai trenutno iznosi 195,00 KM
 • Stavke koje nisu spomenute u uključenim uslugama

Durations

5-7 dana

Tour's Location

Dubai, Ujedinjeni Arapski Emirati

Reviews

0/5
Not Rated
Based on 0 review
Excellent
0
Very Good
0
Average
0
Poor
0
Terrible
0
Showing 1 - 0 of 0 in total

Write a review

from BAM699.00

Inquiry

You might also like